Ward Beysen pleegde zelfmoord
ANTWERPEN - In een vijver op de grens van Wilrijk en Edegem hebben duikers het lichaam van de liberale politicus Ward Beysen teruggevonden. Hij heeft zelfmoord gepleegd. Dat heeft Dominique Reyniers van het Antwerpse parket zaterdag bevestigd. De politicus heeft geen afscheidsbrief achtergelaten. Het onderzoek naar zijn dood is daarmee afgerond.
Beysen was vrijdagmorgen naar een afspraak vertrokken, maar is daar nooit aangekomen. Zijn echtgenote gaf hem rond de middag als vermist op. De speurders hadden aanwijzingen om in de buurt van de vijver te zoeken. Op de oever waren de jas en de gsm van Beysen gevonden. Op basis daarvan dachten de speurders toen al aan een wanhoopsdaad.

De zoekactie werd vrijdag na 19 uur stopgezet. Politie en duikers beschikten vrijdag niet over de technische mogelijkheden om verder te zoeken. Zaterdagmorgen werd dan een onderwaterradar ingezet. Met behulp daarvan werd het levenloze lichaam van Ward Beysen teruggevonden. Het lag op 15 meter van de kant in het midden van de vijver aan de Universiteit van Antwerpen in Wilrijk. Dat zegt duiker Jan Wynants van het Antwerpse brandweerkorps.

Kopzorgen

Volgens stemmen uit zijn omgeving voelde Beysen zich de laatste tijd erg eenzaam, en was hij aan de depressieve kant. Beysen woonde eigenlijk ook niet meer echt in zijn klassieke thuishaven Wilrijk. Hij had een villa gekocht in Zuid-Frankrijk, en hield in de Antwerpse deelgemeente nog enkel een stukje thuisbasis in het appartement van zijn moeder. Volgens sommigen had hij nogal wat kopzorgen rond het huis in Frankrijk, volgens anderen waren de renovatiewerken en de strubbelingen met aannemers echter helemaal niet van dien aard om de politicus te doen doemdenken.
Volgens zijn vriend André Gantman maakte Beysen zelfs een zeer ontspannen indruk toen hij hem laatst ontmoette, en waren de nieuwjaarswensen nog zeer opbeurend. Beysen zou overigens normaliter morgen zondag zijn jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in Boechout houden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in