Emeric en Nicolas?
Foto: rr
BRUSSEL - De twee zoontjes van prins Laurent en prinses Claire zullen vermoedelijk Emeric en Nicolas gaan heten. Dat heeft RTL ,,uit goede bron'' vernomen, en de voornamen van de twee zonen stonden ook een uur lang op de officiële website van de koninklijke familie. De namen zijn intussen weer van de site verdwenen, en worden pas later officieel meegedeeld.

,,De webmaster is, door zijn overmatig enthousiasme, verantwoordelijk voor het perslek'', zo liet een woorvoerder van het paleis weten. De woordvoerder wilde de namen evenwel niet bevestigen.

Vanmorgen werden door de Kanselarij van de Eerste Minister ook de domeinnamen voor de websites prinsemeric.be, princeemeric.be, prinsnicolas.be en princenicolas.be geregistreerd.

De twee jongens werden gisteravond geboren, in de Cliniques Universitaires Saint-Luc te Brussel.. De prinses en haar zonen stellen het goed. Het eerste kind werd om 18u54 geboren. Hij weegt 1,980 kg en is 44 cm groot. Het tweede kind werd om 18u55 geboren. Hij weegt 2,210 kg en is 45,5 cm groot.

Te vroeg

De tweeling is te vroeg geboren, de geboorte was voorzien voor januari. De woordvoerder laat weten dat de bevalling via een keizersnede is gebeurd. Of de kinderen in een couveuse liggen, kon hij niet kwijt, wel ,,dat ze het goed stellen''. De twee kinderen van het prinselijk paar zijn momenteel de laatste in de troonopvolging. Ze komen na prins Filip en zijn drie kinderen, prinses Astrid en haar vijf kinderen en hun vader Laurent en zus Louise. De tweeling staat daarmee respectievelijk op de dertiende en veertiende plaats in de troonopvolging. Prinses Louise is geboren op 6 februari 2004. Het Paleis kon dinsdagavond nog niet zeggen wanneer prins Laurent de pers te woord kan staan, of wanneer er foto's van de kinderen zullen verschijnen. ,,Die beslissing ligt bij de prins'', aldus de woordvoerder.

Felicitaties van politici

Eerste minister Guy Verhofstadt feliciteerde namens de regering prins Laurent en prinses Claire van harte met de geboorte van hun tweeling. Verhofstadt wenst ook proficiat aan koning Albert en konigin Paolo met hun negende en tiende kleinkind en uiteraard ook prinses Louise met haar twee broertjes, luidt het in een mededeling.

Joëlle Milquet feliciteerde het paar, zusje Louise en de ganse koninklijke familie hartelijk. De voorzitter van de Franstalige CDH wenst hen een droomleven. Didier Reynders heeft namens de Franstalige liberale partij Mouvement Réformateur (MR) de kersverse vader en moeder gefeliciteerd. Hij feliciteerde ook koning Albert en koningin Paola en prinses Louise.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in