BRUSSEL - Vanaf 1 januari 2005 wordt Dirk Selleslagh de hoofdredacteur van het gratis dagblad Metro. Dat deelde Metro dinsdag mee in een persmededeling.

De 44-jarige Selleslagh heeft ervaring met een breed spectrum van nieuwsgaring. Hij begon zijn loopbaan in 1983 als losse medewerker bij de redactie van de VRT radio. Van 1987 tot 1990 was hij verantwoordelijk voor de communicatie binnen de BBL. In 1990 werd hij aangetrokken door de Financieel Economische Tijd. Toen in 1999 vanuit de FET de joint venture met Kanaal Z werd opgezet, werd Selleslagh gevraagd om de start en de redactionele leiding van de televisiezender op zich te nemen. Dit deed hij zolang de joint venture een feit was.

In 2002 werkte hij op zelfstandige basis mee aan de lancering van het economisch programma Het Vermogen, in opdracht van Canvas. In diezelfde periode werd hij door de CD&V gevraagd persattaché te worden van de senaatsfractie.

Metro wordt dagelijks verspreid op 250.000 exemplaren en bereikt 477.000 lezers. Het is daarmee de derde grootste krant in België. Metro is een joint venture tussen Concentra Media en Rossel.