GENT - Op 1 januari 2005 wordt Patrick Collignon, momenteel manager van de afdeling productie bij Volvo Europa Truck, de nieuwe algemeen directeur van Volvo Europa Truck. Dat is de vrachtwagenafdeling van Volvo die al sinds 1964 in Gent is gevestigd. Collignon wordt de eerste Vlaamse algemeen directeur in de geschiedenis van Volvo Trucks in België.

Sinds de start van de vrachtwagenactiviteiten was de functie altijd in handen van een Zweed. De voorlopig laatste in de rij van Zweedse managers was Bengt Calén die twaalf jaar lang aan het hoofd stond van Volvo Europa Truck en in augustus met pensioen ging. Nadat Jan Ohlsson, algemeen directeur European Manufacturing, de fabriek tijdelijk in handen nam, wordt Collignon nu de nieuwe algemeen directeur.

Hij is 42 jaar, industrieel ingenieur, Antwerpenaar, gehuwd en vader van twee zonen en gepassioneerd door robotica. Hij begon zijn carrière in 1985 bij General Motors in Antwerpen en stapte in 1995 over naar Volvo Europa Truck in Gent. In 1998 werd hij er benoemd tot manager van de afdeling productie.