PEKING - Bij een mijnongeval in het zuiden van China zijn minstens 18 mijnwerkers om het leven gekomen. Reddingswerkers zijn in een naburige provincie bovendien nog steeds op zoek naar 36 vermisten. Dat hebben officiële bronnen bekendgemaakt.

Het ongeval gebeurde gisteravond in Xiangtan in de Chinese provincie Hunan. Een brand in een mijn verraste 21 mijnwerkers, drie van hen konden nog ontkomen. Van de 18 doden waren gisteren al vijf slachtoffers teruggevonden, de lichamen van de overige dertien werden vandaag gevonden.

In de ondergelopen mijn van Xujiaba Tianchi, in de provincie Guizhou, zijn reddingswerkers sinds zondag ook al op zoek naar 36 vermiste mijnwerkers. ,,We blijven water uit de mijn pompen, maar we hebben nog steeds niemand teruggevonden'', luidde het.

Beide mijnongevallen gebeurden minder dan twee weken na de mijngasontploffing in de provincie Shaanxi. Daarbij kwamen 166 mijnwerkers om het leven. Eind oktober kostte een andere mijnramp in Henan nog het leven aan 148 mensen.