OOSTENDE - In Oostende hebben zowel de luchthaven als de actiegroep Wiloo beroep aangetekend tegen de beslissing van de Bestendige Deputatie die een milieuvergunning toekende aan de luchthaven.
De provincie West-Vlaanderen verleende midden oktober een vergunning voor een periode van twinitg jaar af aan de luchthaven. Die zou ingaan op 1 januari en bepaalde dat er jaarlijks maximaal 1.230 nachtvluchten mochten zijn. Het ging om een lichte stijging in vergelijking met de bestaande vergunning.

In haar bezwaarschrift laat de luchthaven nu weten dat ze jaarlijks 3.190 nachtbewegingen wil. Het gaat om een verdubbeling van het aantal bewegingen met zware vliegtuigen tot 2.190 en duizend bewegingen voor toestellen tot zes ton. Luchthaven Oostende wil dat Vlaams milieu-minister Kris Peeters (CD&V) de beslissing van de Bestendige Deputatie herroept.

Ook de werkgroep rondom de impact van de luchthaven van Oostende op de omgeving (WILOO) tekent beroep aan. ,,We hebben de situatie bestudeerd en vinden dat de milieuvergunning, waarover we eerst positief waren, te weinig garanties biedt voor de nachtrust en uitbreiding van de luchthaven'', zegt Jaak Denecker van Wiloo. De vereniging zegt dat ze de vergunning een 'carte-blanche' vindt voor de luchthaven. ,,We hebben wel grote vragen bij de rol van minister Peeters, want hij is zowel bevoegd voor milieu als voor economie", zei Denecker nog.