Verdachte opgepakt in moordzaak Heikruis
Foto: yds
PEPINGEN - Het Brussels parket heeft vanmorgen een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de moord van afgelopen zaterdagavond in Heikruis (Pepingen). Daar werd een koppel vermoord waarna het huis in brand werd gestoken. Dat meldt parketwoordvoerder Jos Colpin aan Belga.

Colpin wil momenteel niet meer uitleg kwijt over de reden waarom de man opgepakt is, noch over diens identiteit. ,,Het is immers nog voorbarig om daar eender wat over te zeggen, want het kan even goed leiden tot een vrijlating'', aldus de parketwoordvoerder. In het huis van de verdachte werd reeds een huiszoeking verricht. De man wordt momenteel ondervraagd.

De woning in de Mortagnestraat vatte zaterdagavond rond 22.45 uur vuur na een explosie. De verkoolde lichamen van de twee bewoners werden later op de avond op de bovenverdieping gevonden. Colpin liet gisteren al weten dat de woningbrand duidelijk bedoeld was om de moord op de 2 bewoners te maskeren. Een van de sporen die het parket volgt in deze zaak is het feit dat de vermoorde man in het verleden verdacht geweest is van pedofiele feiten. Hij werd er evenwel nooit voor veroordeeld.