Google.be site van het jaar
Foto: rr
BRUSSEL - De Belgische versie van de populaire zoeksite Google is door de Belgische internetgebruikers voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot de beste professionele site van het jaar. Deze verkiezing werd al voor de achtste keer georganiseerd door Clickx Magazine.

De redactie van het blad selecteerde de voorbije maanden honderd professionele en evenveel door amateurs gemaakte sites die voor deze prijs in aanmerking kwamen. Deze lijsten stonden twee weken lang op de site ww.sitevanhetjaar.be , waar de bezoekers hun top-drie konden invullen.

De meeste deelnemers riepen hun bezoekers ook op om hen te stemmen door het logo van de wedstrijd op hun homepage te zetten. In totaal hebben meer dan 62.000 internetgebruikers hun stem uitgebracht.

In de categorie professionele sites haalde Google het, voor de website van Kinepolis en de portaalsite van Telenet, de winnaar van twee jaar geleden. Vorig jaar eindigde Telenet op de tweede plaats.

Bij de amateursites ging de overwinning naar www.tuinadvies.be, de website van een aantal tuinbouwleerkrachten van het Sint-Jozefsinstituut in Gent. De website www.belgische-lotto.com eindigde op de tweede plaats, gevolgd door www.fietsroute.org.

De volledige rangschikking staat in de nieuwste editie van Clickx Magazine en op de website www.sitevanhetjaar.be.

Top 10 professionele sites

 1. Google.be
 2. Kinepolis.be
 3. Breedband.telenet.be
 4. Skynet.be
 5. Ebay.be
 6. Humo.be
 7. Vrtnieuws.net
 8. Gezondheid.be
 9. Zdnet.be
 10. Stubru.be

Top 10 amateursites

 1. Tuinadvies.be
 2. Belgische-lotto.com
 3. Fietsroute.org
 4. Anderlecht-online.be
 5. Moppensite.be
 6. Pureesoiree.be
 7. Biergids.com
 8. Idool2004.v3.be
 9. Ivanhoejupiler.be
 10. Standard.be