BRUSSEL - Volgens de krant De Morgen heeft VLD-voorzitter en Mechels burgemeester Bart Somers de voorbije maanden gepoogd om het Mechelse SP.A-parlementslid Anissa Temsamani los te weken van haar partij. Temsamani zelf ontkent.

Zowel SP.A-parlementslid Anissa Temsamani als VLD-voorzitter Bart Somers ontkenden dinsdag dat er gesproken is over een overstap van Temsamani naar de VLD.

Het Vlaams parlementslid van de SP.A schrijft in een korte reactie dat ze geen zin heeft om de speelbal te worden in strategieën in de marge van de politiek. Ze wil zich focussen op de echte uitdagingen van de samenleving, zoals de noodzakelijke dialoog rond de stedelijke problematiek.

Ze benadrukt dat ze nooit de formele vraag gekregen om van partij te veranderen. ,,Nooit is mij in die zin iets beloofd'', benadrukt Anissa Temsamani. Ze heeft ook de beleidsnota inburgering niet eerder ontvangen dan de andere parlementairen. Het stoort Temsamani dan ook dat een idee van een eventuele verandering van partij, ,,waar ik voor alle duidelijkheid geen zin in heb'', op de politieke agenda zou komen.

VLD-voorzitter Bart Somers doet het krantenartikel af als een ,,indianenverhaal''. Hij zegt een goede band te hebben met Temsamani en andere leden van sp.a en Spirit. ,,Maar het is niet omdat er raakvlakken tussen ons zijn, dat we samen in één partij moeten zitten'', aldus nog de Mechelse burgemeester.