GAZA-STAD - Het Israëlische leger heeft vanochtend in het Palestijnse vluchtelingenkamp Khan Younis in de Gazastrook vijf huizen met de grond gelijk gemaakt. Het leger zegt dat de actie was gericht tegen ,,de terroristische infrastructuur'' in het kamp.
Volgens de Palestijnse autoriteiten trok het leger Khan Younis in alle vroegte met tien tanks binnen. Bewoners werden uit hun huizen gejaagd en er braken vuurgevechten uit. Het was niet direct duidelijk of er slachtoffers vielen.

Volgens het leger stonden de huizen in een deel van het kamp van waaruit de afgelopen dagen raketten en granaten zijn afgeschoten op nabijgelegen joodse nederzettingen. Vrijdag raakte daarbij een kind gewond.

Ook in Hebron op de Westoever sloopte het leger dinsdag twee huizen. Het zou gaan om de huizen van leden van de Hamas, die Israëlische soldaten hebben beschoten. Het kantoor van de islamitische liefdadigheidsorganisatie Dawa werd door het leger verzegeld. Volgens het leger geeft de organisatie geld aan ,,gearresteerde terroristen en de nabestaanden van daders van zelfmoordaanslagen.''