NEW DELHI - Bij een frontale botsing tussen twee treinen in de noordelijke Indiase staat Punjab zijn minstens vijftig mensen om het leven gekomen en 150 anderen gewond geraakt.
De cijfers komen van de minister-president van de staat, Amarinder Singh, bekendgemaakt. Er bestonden eerst tegenstrijdige cijfergegevens over het exacte aantal doden en gevreesd wordt dat het dodental nog zal stijgen. De Indische spoorwegen bevestigden dat er tot nu toe al 37 dodelijke slachtoffers en meer dan 34 gewonden vielen.

Minister-president Singh en minister van Spoorverkeer Laloo Prasad Yadav zullen later op de dag een bezoek brengen aan de reddingswerken op de plaats van de ramp.

Eén trein was afkomstig van de noordelijke stad Jammu en had als bestemming Gujarat. De andere was een lokale trein die op weg was naar Pathankot. De oorzaak van het ongeval blijft nog onduidelijk en ook over het aantal passagiers dat zich in de treinen bevond bestaan geen cijfers. Vier wagons raakten tijdens het ongeval ernstig beschadigd.

De Indiase spoorwegen kondigden al aan dat zij de families van de overleden slachtoffers een schadevergoeding van 2.300 dollar zullen toekennen. De families van de gewonden krijgen 340 dollar.