MAASMECHELEN - De snelweg E314 Leuven-Nederland in Zutendaal was tot deze middag afgesloten voor alle verkeer. In de richting van Nederland was een vrachtwagen, geladen met LPG-gas, gekanteld.
Het ongeval gebeurde dichtbij het ecoduct, de oversteekplaats voor dieren die momenteel wordt gebouwd ter hoogte van Maasmechelen. De tank van de vrachtwagen is niet gescheurd. De inhoud wordt door chemieproducent BASF overgepompt naar een andere vrachtwagen. De chauffeur bleef ongedeerd.

Volgens de verkeerspolitie van Limburg zal de hinder op de E314 in Maasmechelen nog tot vanavond tussen 20 en 22 uur duren. Momenteel zijn de hulpdiensten bezig de gekantelde tankwagen met propaangas leeg te pompen in een andere tankwagen.

De operatie begon rond 16.30 uur, nadat eerst de tankwagen rechtgetrokken was en de veiligheid van de aansluitingen was gecontroleerd. In Nederland werd de A76 richting Antwerpen vanaf het knooppunt Kerensheide in Geleen, in de buurt van het bedrijf DSM, afgesloten. Het verkeer naar België wordt daar omgeleid via Maastricht of Eindhoven.