Deminor, de belangenvereniging van kleine aandeelhouders, heeft de aandeelhouders van de Fortis-holding vrijdag aangeraden te stemmen tegen de benoeming van Etienne Davignon als voorzitter van de raad van bestuur en van Karel De Boeck als gedelegeerd bestuurder. Davignon is te oud, luidt het.
Wat Karel De Boeck betreft, meent Deminor dat hij als lid van het directiecomité van ABN Amro deel uitmaakt van de mensen die in verband kunnen worden gebracht met het waardeverlies van Fortis.

Ook de geplande benoemingen van Jan-Michiel Hessels en Philippe Bodson als niet-uitvoerende leden van de raad van bestuur, kunnen niet op de goedkeuring van Deminor rekenen.

Voor de benoeming van Louis Cheung Chi Yan, de voorzitter van Ping An, tot niet-uitvoerend lid, vraagt Deminor de aandeelhouders zich te onthouden. De vereniging wil ook dat de activiteiten van Fortis worden verdergezet.

Deminor hoopt dat de Brusselse handelsrechtbank dinsdag in kortgeding beslist dat een algemene aandeelhoudersvergadering over de betwiste recente beslissingen en de samenstelling van de raad van bestuur moet stemmen. Die stemming zou op 19 december kunnen plaatsvinden.