Barack Obama, de toekomstige president van de Verenigde Staten, ontmoet maandag in zijn overgangshoofdkwartier in Chicago John McCain, zijn voormalige tegenstander in de presidentsverkiezingen. Dat meldt de entourage van Obama vrijdag.
'Het is algemeen geweten dat Obama en McCain een belangrijke overtuiging delen, namelijk dat de Amerikanen een efficiëntere regering willen en verdienen', luidt het.

Beide mannen 'zullen praten over manieren om samen te werken om dat doel te bereiken', stelt de entourage in een communiqué.

Senator Lindsey Graham, een vertrouweling van John McCain, en de toekomstige secretaris-generaal van het Witte Huis van Obama, Rahm Emanuel, zullen het onderhoud bijwonen.

Onder druk van verkozenen van het Amerikaanse Congres hebben de veilingsite eBay en de website StubHub overigens beloofd de herverkoop van tickets voor de eedaflegging van Obama, op 20 januari in Washington, te verbieden.

De wekelijkse toespraak van Obama zal op zaterdag te zien zijn op YouTube, via een filmpje. Tot nu toe waren die uitspraken enkel te volgen via de radio. Dat kondigde een woordvoerder van de nieuwe Democratische president aan.