Baggerbedrijf Deme (Dredging, Environmental and Marine Engineering) uit Zwijndrecht heeft voor 220 miljoen euro opdrachten binnengehaald, met nieuwe projecten in Latijns-Amerika en het Verre Oosten en met langetermijncontracten in Europa.
Het orderboek van Deme, dat einde 2007 nog 1,8 miljard euro bedroeg is ondertussen boven de 2,30 miljard euro uitgestegen. Ook een omzetstijging met 15 procent tot 1,5 miljard euro wordt verwacht tegen einde 2008. Het in dit voorjaar aangekondigde nieuwe investeringsplan van Deme wordt volop uitgevoerd.

Het Mexicaanse ministerie van Communicatie en Transport heeft in de voorbije dagen de opdracht verleend aan Dredging International voor het uitvoeren van baggerwerken voor de bouw van de nieuwe LNG terminal in Manzanillo, aan de Stille Oceaan. In Panama heeft Dredging International na de de belangrijke opdracht voor de verdieping en verbreding van het Panamakanaal, een nieuw contract binnengehaald voor het baggeren van de toegangsgeul tot de nieuwe PSA Panama International Container Terminal, eveneens aan de Stille Oceaan. De totale waarde van deze contracten in Latijns Amerika bedraagt 40 miljoen euro.

In Taiwan heeft de Formosa Plastics Group aan Dredging International een nieuwe opdracht toegekend voor het verdiepen tot 24 m van de toegang tot de haven van Mai Liao in Yun Lin County. En in de Filippijnen heeft Deme een belangrijk milieucontract getekend met de Pasig River Rehabilitation Commission, voor het uitbaggeren met milieuvriendelijke technieken van de sterk verontreinigde Pasig River tussen Manila Bay en de brug C-5 in Manila.
De totale waarde van deze contracten in het Verre Oosten bedraagt 100 miljoen euro.Met Europese klanten zijn voorts voor 80 miljoen euro langetermijncontracten over tien jaar afgesloten in verband met de winning van zeegranulaten als grind en zand. Deze contracten omvatten de levering van zeegranulaten voor bouwmarkten in Londen, Noord-Frankrijk, Polen en de Baltische staten.