Resilux, producent van petflessen en voorvormen en een van oorsprong Wetters bedrijf, zal in Griekenland een nieuw productiegebouw plaatsen. Ondanks verschillende slechte omstandigheden verwacht Resilux voor het tweede semester van 2008 een volume- en resultatengroei van 5 tot 10 procent.
Resilux kende dit jaar een aantal tegenslagen. Zo werd de productie-eenheid in Griekenland in juni getroffen door een zware aardbeving en was het weer in juli en augustus behoorlijk slecht, waardoor er minder vraag was naar drank en dus naar petflessen.

Daarnaast bouwden de afnemers hun voorraad af en gingen over tot ’just in time’-aankopen, als reactie op de daling van de grondstofprijzen en de algemene economische en financiële toestand.

Maar er is ook goed nieuws: de resultaten van het tweede semester van 2008 zullen niet lijden onder de impact van de aardbeving, en Resilux gaat op zijn terrein in Griekenland een nieuw, aardbevingbestendig productiegebouw plaatsen, dat eind 2009 klaar moet zijn.

Het bedrijf verwacht verder nog steeds dat het tweede semester een volume- en resultatengroei van vijf tot tien procent zal inhouden ten opzichte van het tweede semester van 2007. Daarmee blijft het bedrijf bij de verwachtingen die het in september publiceerde.

Voor het eerste semester was er een groei van elf procent ten opzichte van 2007.Resilux heeft vestigingen in België, Spanje, Zwitserland, Griekenland, Hongarije en de VS en is sinds 1997 genoteerd op Euronext Brussel.