Gent een van de meest authentieke plaatsen ter wereld
In een ranglijst van meest authentieke historische bestemmingen wereldwijd in de nieuwe editie van National Geographic Traveler Magazine, staat Gent op de derde plaats.
Gent is daarmee de enige Belgische stad in de lijst. Ze moet enkel de Wachau-regio (Oostenrijk) en de streek rond het Rideau-kanaal in Ontario (Canada) laten voorgaan.

'Een interessant spectrum van culturele belevenissen: kerken, middeleeuwse kasteelmusea en uitgebreide collecties schilderijen. Allemaal goed bewaard en gepresenteerd', luidt het jurycommentaar over Gent.

De ranglijst bevat 109 bestemmingen en werd opgesteld door 280 professoren, journalisten en touroperators. Op de eerste plaats komt de abdij van Melk in de Oostenrijkse regio Wachau, gevolgd door het Rideau-kanaal in het Canadese Ontario.

Schepen van Cultuur en Toerisme Lieven Decaluwe is het eens met de waardering die Gent krijgt: 'We willen de stad niet als een historisch pretpark uitspelen, maar als een stad waar veel te beleven is, met historiek, maar ook met aandacht voor wat er vandaag leeft.'

In de top-tien volgen verder nog Nikko (Japan), Graz (Oostenrijk), Stockholm (Zweden), Aix-en-Provence (Frankrijk), Potsdam (Duitsland), Dijon (Frankrijk) en de wijngaarden van Mendoza in Argentinië.