De gediversifieerde industriële holding Punch International heeft over de eerste negen maanden van 2008 zijn omzet met 16 procent zien toenemen tot 265 miljoen euro.
Dat laat de groep van Guido Dumarey weten in een trading update. De beursgenoteerde dochter Punch Telematix groeide met 31 procent.

Telematix zet de opwaartse lijn na de turnaround voort. Na het rampjaar 2007 werd gekozen voor een focus op het high end segment van truck en transport. De kleinste afdeling van de Punch-groep handhaaft zijn jaarverwachting van groei en winstgevendheid, maar gaat er wel van uit een impact te zullen voelen van de economische crisis op de transportsector.

'Het verkooptraject wordt langer en de levering van een aantal orders zal worden verschoven naar volgend jaar', luidt het.

Punch Motive haalde 120 miljoen euro omzet. Een stijging met 41 procent die vooral te danken is aan de consolidatie van de Duitse wielenproducent BBS, die in augustus 2007 werd overgenomen. Punch Powertrain, dat volgens het bedrijf in een overgangsjaar zit, zag zijn omzet halveren. De divisie verlegt zijn focus van de Europese naar de Aziatische markt, en dat moet beterschap opleveren vanaf 2009.

Punch Graphix haalde over de eerste negen maanden 116 miljoen euro omzet, 4,3 procent minder op vergelijkbare basis. Ook deze afdeling handhaaft zijn prognose (lichte stijging van omzet en nettowinst op jaarbasis), maar vermeldt eveneens een impact van de economische crisis.