De mensen zonder papieren die in Elsene in een leegstaand gebouw van Electrabel onderdak zochten, moeten het pand om veiligheidsredenen verlaten. Dat heeft de rechtbank van Brussel donderdag in kort geding beslist, nadat de energiemaatschappij naar de rechtbank was gestapt.
De gemeente Elsene maakte de uitspraak vrijdag bekend. De beschikking wordt vrijdag aan de mensen zonder papieren overgemaakt.

De brandweer bezocht het gebouw (op het nummer 133) in de Elsenesteenweg naar aanleiding van een kleine brand. Het rapport dat de brandweer opstelde, toont duidelijk aan dat het gebouw gevaarlijk is voor de bewoners, zo werd op de gemeente uitgelegd.

Het pand werd op 4 november gekraakt. Volgens de gemeente wonen er 400 mensen. Het gebouw stond te koop en ondertussen heeft de vennootschap Immo Ixelles een voorlopige verkoopovereenkomst ondertekend.

Burgemeester Willy Decourty (PS) van Elsene ontving vrijdag een aantal van de krakers en afgevaardigden van de Franstalige organisatie UDEP, die opkomt voor de sans-papier. Hij hoopt dat de federale regering snel een standpunt inneemt in deze problematiek. Het gemeentebestuur hoopt dat de mensen zonder papieren het gebouw vrijwillig verlaten.