Zondag staat in Gavere de derde manche van de Nissan Superprestige Topsport Vlaanderen Trofee op het programma.
Op de affiche bij de elite prijken naast het volledige deelnemersveld van Superprestige ook nog de namen van Françis Mourey, Christian Heule en Erwin Vervecken. Van de wereldtop ontbreekt alleen Enrico Franzoi omdat die van zijn ploeg niet mag rijden.

Alle ogen zijn gericht op Sven Nys. Zijn laatste zege dateert van de Koppenberg op 1 november, een eeuwigheid voor zijn doen. De Belgische kampioen is voor het eerst sinds jaren ook niet meer terug te vinden als leider van welk regelmatigheidscriterium dan ook. Wankelt de troon van de 32-jarige Balenaar of blijft hij de ongekroonde koning in de zwaarste crossen? Het antwoord volgt misschien zondag.

Het domein van het kasteel Grenier in Gavere was de voorbije jaren het domein van Sven Nys. Net zoals op de Koppenberg, waar hij inmiddels voor de vijfde keer op rij de beste was, won hij ook in Gavere vier jaar na elkaar. Zorgt hij straks voor de vijf op vijf? "Ik trek er alvast niet met knikkende knieën naartoe", laat Nys weten. "Winnen deed ik ook twaalf maanden geleden niet in Pijnacker en in Niel. Wat zou ik dus panikeren? Gavere is andere koek. Net als op de Koppenberg komen mijn kwaliteiten er beter tot hun recht. Het moet mijn tweede piek van het seizoen worden. En de schrik slaat me nog minder om het hart wat de regelmatigheidscriteriums betreft. De prijzen worden uitgedeeld na een volledig seizoen. Niet na twee of drie crossen. Natuurlijk zal ik meer en meer rekening moeten houden met Niels Albert en met Lars Boom maar als het op regelmaat aankomt, trek ik allicht wel nog aan het langste eind. Als alles goed gaat, ben ik zondagavond alweer leider in de Superprestige."