KV Kortrijk zet Glenn Verbauwhede op non-actief
Foto: photo news
Glenn Verbauwhede (23) is door KV Kortrijk op non-actief gezet. De door Club Brugge uitgeleende doelman is officieel ziek, maar zou eigenlijk gestraft zijn omdat hij collega-keeper Peter Mollez probeerde te destabiliseren.
Bij Kortrijk wil niemand commentaar kwijt op de zaak.

Verbauwhede, die dit seizoen nog geen minuut speelde, zou afgelopen zaterdag vlak voor de wedstrijd KV Kortrijk-KV Mechelen aan Malinwaspits Björn Vleminckx verteld hebben wat de zwakke punten van Mollez zijn. Hij hoopte dat Mollez zo een belabberd figuur zou slaan en dat hijzelf nadien een kans zou krijgen. De wedstrijd eindigde op 0-0, maar al snel deed het verhaal over Verbauwhede de ronde. Het nieuws zette KV Kortrijk in rep en roer, waarop de doelman op non-actief geplaatst werd.

Trainer Vanhaezebrouck zou bereid zijn de doelman een allerlaatste kans te geven, maar alleen met de zegen van de spelersgroep. Als Kortrijk zou beslissen Verbauwhede weg te sturen, ziet het er niet goed uit voor de doelman. Club Brugge haalde immers Geert De Vlieger als zijn vervanger (voor één jaar) en met Stijnen en derde keeper Lenaerts zijn de postjes allemaal bezet. Een andere club is volgens de reglementen geen optie.