Aimé Anthuenis is de nieuwe trainer van Germinal Beerschot. De 64-jarige Anthuenis werd op een persconferentie officieel voorgesteld door de club.
'Het is mijn taak om spelers van Germinal Beerschot te laten knokken om uit de lagere regionen van de Belgische voetbalcompetitie weg te raken. Of dat met mooi voetbal gebeurt, is bijzaak.' Dat zei de Aimé Anthuenis vrijdag op de persconferentie waarop hij werd voorgesteld als de vervanger van Harm Van Velthoven. Die stapte donderdag zelf op na het verlies van zijn ploeg in de beker van België tegen derdeklasser Racing Mechelen. Antheunis tekende een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor een extra jaar.

Germinal Beerschot staat in het klassement van de Jupiler League op de 16e plaats, met 8 punten uit 11 wedstrijden. De 65-jarige Anthuenis beseft dat het een heel moeilijk kampioenschap wordt. "Nu de 4 laatste kunnen zakken naar 2de klasse, speelt iedereen met het mes op de keel. Het verschil tussen plaats 6 en plaats 14 is miniem, wat zorgt voor extra druk bij iedereen", verklaarde de gewezen bondscoach. "Het is nu zaak om zo snel mogelijk meer enthousiasme in de ploeg te brengen en de twijfel die bij de spelers leeft weg te werken", ging hij verder.

Aimé Antheunis bedankte Harm Van Velthoven voor het geleverde werk en zei dat hem niets te verwijten valt. "Dat het nu niet draait ligt aan een samenloop van omstandigheden, zoals blessures en de inpassing van nieuwe spelers die minder vlot loopt als verwacht", zei de nieuwbakken GBA-trainer. Het is zijn bedoeling om toe te werken naar een vaste opstelling, al erkent de coach ook dat veel spelers aan elkaar gewaagd zijn. De voorbereidingen voor de match van zaterdag tegen Zulte-Waregem gebeurden nog door de assistenten.

Waarnemend voorzitter Herman Kesters vertelde dat de keuze voor de nieuwe trainer ging tussen Antheunis en de Nederlander Ernie Brandts. De kennis van de Belgische competitie die bij de Nederlander ontbrak, gaf de doorslag. "Aimé is een correct man, die de club door zijn periode als technisch directeur goed kent. Daarnaast is het naar de supporters toe wat mij betreft de beste keuze", besloot Kesters.