'Niet de bedoeling CD&V/NVA aan te vallen'
Armand De Decker Foto: rr
Ik heb tijdens het interview met RTBF nooit een partij willen aanvallen, ook het kartel CD&V/N-VA niet. Dat zegt Senaatsvoorzitter Armand De Decker woensdagmiddag in een precisering. 'Ik heb alleen maar willen verzoenen', stelt hij.
In een interview over zijn koninklijke opdracht om samen met Kamervoorzitter Herman Van Rompuy een dialoog op gang te trekken over een 'evenwichtige, verdere uitbouw van onze instellingen en de versterking vande cohesie tussen de gemeenschappen' verklaarde De Decker dat de moeilijke periode die het land doormaakt toe te schrijven is aan 'het bestaan van het kartel CD&V/N-VA'. Dat is een probleem op zich dat zal worden opgelost', voegde hij eraan toe.

Uit de context gerukt

De Decker benadrukt dat deze passage - een antwoord op een vraag van een luisteraar - uit zijn context werd gerukt, zodat ze niet meer past in de geest van de verklaringen die werden afgelegd.

'Ik heb op geen enkele manier het kartel willen aanvallen en CD&V/N-VA zeker niet verantwoordelijk willen stellen voor de moeilijke situatie waarin we momenteel verkeren', dixit De Decker, die beklemtoont dat hij alleen maar wil verzoenen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig