DEN HAAG - De Nederlandse politie heeft onlangs het plan verijdeld van een 42-jarige man uit Den Haag die zich op bestelling wilde laten vermoorden, zodat zijn vrouw kon genieten van de levensverzekeringspolis die hij had afgesloten. Dat meldt De Telegraaf.
De man had opdracht gegeven aan twee Polen hem te vermoorden. Zij zouden zelf het tijdstip voor de moord bepalen en een vergoeding van 10.000 euro ontvangen.

Vlak voor de liquidatie zou plaatsvinden, kwam een tip binnen op de Nederlandse tiplijn Meld Misdaad Anoniem. Uit onderzoek bleek, aldus De Telegraaf, dat de man een levensverzekering van 150.000 euro had afgesloten. Dit bedrag zou aan zijn echtgenote worden uitgekeerd op het ogenblik van zijn overlijden.

Politie en fraude-experts van de verzekering bezochten vervolgens de man en maakten hem duidelijk dat zijn plan was uitgelekt. In de woning van de man werd ook de afscheidsbrief gevonden met instructies voor zijn vrouw over waar en hoe zij de Polen de 10.000 euro moest overhandigen.

Het zou om een psychiatrisch patiënt gaan die eerder al zelfmoordpogingen heeft ondernomen. De verzekeraar heeft de polis van de man opgezegd. Van de Poolse huurmoordenaars is nog geen spoor.