GAZA-STAD - Bij een tent voor rouwbeklag om de dood van Yasser Arafat in de Gazastrook is zondag een schietpartij uitgebroken, kort nadat de nieuwe PLO-leider Mahmoud Abbas daar was aangekomen. Een bewaker werd gedood en vijf mensen raakten gewond, zeggen ziekenhuismedewerkers.

Een chauffeur van de Palestijnse Autoriteit zei dat Abbas handen schudde met de andere bezoekers toen het vuurgevecht uitbrak. Hij werd onmiddellijk door zijn bewakers omringd en naar een veilige plaats gebracht, zei de chauffeur.

AP Television News toonde een groep van ongeveer twintig gewapende mannen die de tent binnenging waar op dat moment behalve Abbas de uit Gaza Mohammed Dahlan en andere Palestijnse leiders bijeen waren. De in het groen geklede mannen riepen dat Abbas en Dahlan ,,agenten voor de Amerikanen" waren, waarna in de tent schoten vielen.

Abbas werd door zijn lijfwachten in een hoek gedrukt, terwijl andere rouwbezoekers over plastic stoelen klommen om naar buiten te komen. Ooggetuigen zeiden dat Abbas na de schietpartij naar het Palestijnse hoofdkwartier werd overgebracht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig