Duizenden Amerikanen zeggen `sorry’ voor herverkiezing Bush
NEW YORK - Het begon een dag na de Amerikaanse presidentsverkiezingen met een 20-jarige student neurologie uit Californië. Deze James Zetlen startte een website en plaatste daarop een foto van zichzelf met een notitieblok met daarop de tekst: Sorry world (we tried) - half of America. Inmiddels hebben al meer dan 2.200 Amerikanen Zetlens voorbeeld gevolgd.

Ook zij hebben een foto van zichzelf op de site geplaatst en zeggen op hun eigen manier `sorry’. Zo is er een poster waarop staat:,,Dit is een van de 55.902.001 Amerikanen die tegen Bush hebben gestemd en die verontschuldigingen wil aanbieden voor de 59.422.689 idioten die dat niet hebben gedaan."

Er wachten nog zeker duizend foto’s op plaatsing op www.sorryeverybody.com. De site wordt nu beheerd door Zetlen zelf. Eerst gebeurde dat via zijn universiteit, de University of Southern California, maar daar liep de boel steeds vast vanwege de enorme hoeveelheid hits - inmiddels al 27 miljoen.

Zetlen schat dat de site hem tussen de zes- en zevenduizend dollar per maand kost. Tot dusverre heeft hij het gros van dat geld aan donaties binnengekregen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig