Sven Nys wint Wereldbekermanche Pijnacker
PIJNACKER - Sven Nys heeft de Tsjechische hegemonie in de Wereldbeker veldrijden doorbroken. De man uit Baal reed vandaag solo naar de zege in de derde wereldbekermanche in het Nederlandse Pijnacker. Thuisrijder en grote favoriet Richard Groenendaal eindigde als tweede op 25 seconden. Vanthourenhout was op 0:49 derde.

Het is de eerste Belgische overwinning in de WB dit seizoen na de Tsjechische zeges in Wortegem-Petegem (Zdenek Mlynar) en Tabor (Kamil Ausbuher). De volgende wereldbekerwedstrijd vindt op 27 november in Koksijde plaats.

geen Belgisch succes bij de jeugd

Zowel bij de beloften als bij de junioren kon geen landgenoot het hoogste schavotje betreden in het Nederlandse Pijnacker. Bij de beloften ging de zege naar de Tsjech Martin Bina, bij de junioren was de Italiaan Davide Malacarne de verrassende winnaar.

Martin Bina ging de Belgen Geert Wellens, Dieter Vanthourenhout en Kevin Pauwels vooraf bij de beloften, maar de Tsjech moest op het einde nog wel fel op de tanden bijten om een ontketende Wellens af te houden.

De Italiaan Davide Malacarne, vorige week in Vossem vijfde op het Europees kampioenschap, was de verrassing bij de junioren. Hij lapte de Nederlandse favoriet Ricardo van der Velde een halve minuut aan de broek. Wim Leemans was de hele tijd in de running voor de derde plaats, maar kreeg op het einde een lekke band en zo ging de derde podiumstek naar de Nederlander Rik van IJzendoorn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig