GENT - Tijdens de I Love Techno-megafuif zaterdag in Flanders Expo heeft de politie 69 mensen opgepakt die drugs bij hadden. Een van hen is aangehouden. Ook werd een hele verzameling drugs in beslag genomen. Op de fuif waren 35.000 mensen aanwezig. Het optreden van The Prodigy moest zelfs even worden stilgelegd worden omdat er teveel volk was.
De politie nam 153 gram marihuana, 27 gram hasj, 17 joints, 23 pakjes speed, 351 xtc-tabletten, 31,5 gram GBH, 3 MDMA-tabletten en 11 gram cocaine in beslag. De 69 bezitters ervan zullen vervolgd worden.

De megafuif trok niet minder dan 35.000 bezoekers. Een van de hoofdacts was de groep The Prodigy. Op hun optreden kwam zoveel volk af dat er even te weinig plaats was in de zaal. Daarom werd het optreden 20 minuten lang stilgelegd, tot het minder druk werd. Niemand raakte evenwel gewond.

In de loop van de nacht liepen ook vier klachten binnen van buurtbewoners over nachtlawaai.

Wegpolitie klist 27 personen onder invloed drugs

Ook de wegpolitie voerde controles uit naar drugsgebruik. Zevenentwintig chauffeurs bleken onder invloed van drugs en negen personen hadden cannabis, xtc of een andere drug op zak.

Van de 104 chauffeurs die werden gecontroleerd op drugsgebruik, testten er 27 positief op een eerste test. Een tweede test, een analyse van een urinestaal, bleek bij zestien personen positief. Deze zestien personen zullen vervolgd worden voor rijden onder invloed.

De wegpolitie controleerde ook op 85 personen op drugsbezit en negen van hen hadden daadwerkelijk drugs op zak. Het ging in totaal om 16,5 gram hasj, 2,5 gram heroïne, 2 gram cocaïne, 2 xtc-tabletten, 10 gram cannabis en 1 joint. De drugs werden in beslag genomen en de bezitters zullen worden vervolgd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig