LOS ANGELES - De Franse voetballer Youri Djorkaeff stopt op het einde van het seizoen. Dat heeft de wereldkampioen van 1998 vrijdag meegedeeld. De 38-jarige middenvelder speelt dit seizoen in de Amerikaanse MLS-competitie met de New York RedBulls. Het seizoen zit er bijna op in Amerika.
"Zaterdag of binnen enkele dagen is het definitief gedaan met voetballen", vertelde de speler. De New York RedBulls ontvangen zaterdag op de 32e en laatste speeldag van het reguliere seizoen Kansas City. Bij winst verzekeren de RedBulls zich van een plaatsje in de play-offs van de Eastern Conference.

De Fransman van Armeense origine, die zijn profcarrière in 1984 startte bij Grenoble, liet voor de gelegenheid zijn familie overkomen naar de Verenigde Staten. Djorkaeff speelt sinds februari 2005 in New York.

Naast de wereldtitel veroverde hij in 2000 ook de Europese titel met Frankrijk. In 1996 won hij met Paris Saint-Germain de Beker der Bekerwinnaars en in 1998 de UEFA Cup met Inter Milan. Hij speelde in alle grote Europese competities (Frankrijk, Italië, Engeland en Duitsland).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in