De Zweedse worstelaar Ara Abrahamian heeft donderdag zijn bronzen medaille in de klasse tot 84 kilogram geweigerd. Hij deed dat uit frustratie om zijn verloren halve finale tegen de Italiaan Andrea Minguzzi, de latere olympische kampioen.
"Mijn nederlaag in de halve finale was totaal onterecht", verklaarde Abrahaminan, vier jaar terug in Athene nog goed voor zilver. "Dit brons interesseert me niet. Ik wil goud."

Abrahamian klom tegen zijn zin toch op het podium, maar legde zijn medaille nadien in het midden van de worstelmat en verliet de arena, zijn rechtervuist in de lucht zwaaiend.

In de halve finales verloor Abrahamian van Minguzzi op een door hem betwiste beslissing van de kamprechter. Na de kamp weigerde hij al de hand van zijn tegenstander te schudden. In de wedstrijd om het brons won hij van de Fransman Melonin Noumonvi.

Minguzzi won nadien in de finale van de Hongaar Zoltan Fodor (1-1, 1-1, 4-0). De Turk Nazmi Avluca won de tweede bronzen medaille, naast die van de misnoegde Abrahamian.