Zware bedrijfsbrand in Corbais
Foto: belga
In een magazijn van het bedrijf Neo, gespecialiseerd in de uitrusting van zwembaden, in het Waals-Brabantse Corbais (Mont-Saint-Guibert) is woensdagavond een krachtige brand uitgebroken. Het vuur is inmiddels onder controle. Drie brandweermannen raakten gewond. Door de brand werd de N4 een tijdlang volledig afgesloten. De tussenkomst van de brandweer zou nog tot de middag duren.
De brand in het magazijn ontstond woensdag omstreeks 23.30 uur. Een deel van de gebouwen aan de Grand Route in Corbais zijn ingestort. Meerdere aanpalende woningen moesten ontruimd worden vanwege mogelijke toxische rook, afkomstig van pvc, polyester, chloor en solventen die uit het magazijn ontsnappen.

De brandweer van Waver deed een beroep op de collega’s van Geldenaken, Gembloers, Eigenbrakel, Overijse en Nijvel bij de bluswerken. Donderdag omstreeks 6 uur was de brand onder controle, maar nog niet geblust. Ook de civiele bescherming van Crisnée zal in de loop van de voormiddag ter plaatse komen. Drie brandweermannen raakten gewond tijdens de werkzaamheden.

De brand hindert ter plaatse het verkeer. De N4 is ter hoogte van de brandhaard afgesloten in de richting van Namen. In de richting Gembloers-Waver is slechts één rijvak open. Er is een omleiding ingelegd via de E411.