DEN HAAG - Een ziekenhuis in Den Haag helpt patiënten met incontinentieproblemen via een behandeling met botox, het zenuwgif dat vooral door vrouwen wordt gebruikt om rimpelvorming tegen te gaan. Maar het middel zou dus ook een ideale oplossing zijn voor mensen die problemen hebben om hun urine of ontlasting op te houden.
Enkele maanden geleden al lieten Amerikaanse en Taiwanese wetenschappers van zich spreken met de stelling dat botox mannen met prostaatproblemen kan helpen.

Het HagaZiekenhuis in Den Haag is een van de ziekenhuizen die een botoxbehandeling aanraadt voor mensen bij wie de traditionele middelen tegen incontinentie niet helpen.

Door botoxinjecties in de plasspier verdwijnen de problemen bij zeker 80 procent van de gevallen. De patiënt krijgt het middel op dertig plaatsen in de blaasspier gespoten, waardoor die minder gevoelig wordt voor de prikkel om te plassen. De behandeling is tot zes maanden werkzaam.

Een woordvoerder van het HagaZiekenhuis, waar een poliklinische behandeling mogelijk is, zegt dat de patiënten over het algemeen tevreden zijn over de behandeling omdat ze gespaard blijven van een volledige narcose of ruggenprik.

Na het inbrengen van de injecties kan de patiënt onmiddellijk naar huis.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in