Google oprichters Larry Page, Sergei Brin en topman Eric Schmidt hebben in een gesprek met het filmblad Hollywood Reporter gesuggereerd dat er dan toch een gPhone zou komen.
Dat meldt de nieuwssite Datanews.be maandag. In het verleden werd al druk gespeculeerd over een mobiele telefoon van Google. De zoekgigant liet toen zelf echter weten dat het zich, in plaats van zelf een toestel te bouwen, eerder wou focussen op een open source mobiel besturingssysteem als backbone voor andere ontwikkelaars. De Google-directie zei wel nooit letterlijk dat ze het gPhone-project in de koelkast had gestopt, aldus Datanews.

Volgens de gereputeerde weblog TechCrunch zou het Amerikaanse bedrijf 'Ammunition Design Group' de gPhone momenteel aan het ontwikkelen zijn. Het bedrijf ontwierp eerder al computers en smarthphones voor Palm, Dell en HP.

Pittig detail is volgens Datanews dat Ammunition Design Group-oprichter Robert Brunner tot 1997 directeur Industrial Design bij Apple Computers was. Dat deze man nu zou werken aan een onmiddellijke concurrent voor de iPhone, is toch op zijn minst opmerkelijk, schrijft de nieuwssite.

Verschillende werknemers van Ammunition Design hebben intussen aan TechCrunch toevertrouwd dat de gPhone een uitzonderlijk mooi toestel wordt dat de gsm-industrie nogmaals op haar kop gaat zetten.