Juventus naar tweede klasse
Foto: © EPA
Juventus, Fiorentina en Lazio degraderen naar de Serie B. AC Milan blijft in de hoogste afdeling, maar moet het seizoen aanvatten met 15 minpunten. Dat maakte de Italiaanse voetbalbond bekend op een persconferentie.
Bovendien begint Juventus met een handicap van 30 punten. Lazio Roma en Fiorentina moeten het seizoen ook met een negatief saldo starten: min zeven voor Lazio, min twaalf voor Fiorentina.

Juventus, AC Milan, Fiorentina en Lazio stonden samen met 25 officials terecht voor hun aandeel in een groot omkopingsschandaal. Geen van de genoemde clubs mag volgend seizoen deelnemen aan Europese competities.

Vervangingen

Juventus, Fiorentina en Lazio zouden in de Serie A vervangen worden door Messina, Lecce en Treviso, de club van Walter Baseggio.

In de Champions League zouden AS Roma, Palermo en Chievo de plaatsen van Juventus, AC Milaan en Fiorentina innemen. AS Roma zou rechtstreeks geplaatst zijn, net als Inter Milaan, dat dus niet langer een voorronde zou moeten spelen. Palermo en Chievo gaan dan naar de derde voorronde.

In de Uefa Cup zouden Livorno, Empoli en Parma mogen aantreden.