ST-PETERSBURG/FLORIDA - In het vrouwentennis test de WTA deze zomer op twee tennistoernooien hoe er met coaching tijdens de wedstrijd kan worden gewerkt. De WTA hoopt een extra dimensie voor het publiek toe te voegen.
De toernooien van Montreal en New Haven, georganiseerd in de weken voor de US Open, worden de testcases. De speelsters mogen eenmaal per set en eenmaal tussen de sets door overleggen.

De conversatie zal worden opgenomen met micro’s en live op televisie komen, zodat de fans zicht krijgen op de tactiek van hun favoriete speelster. De trainer raadplegen mag ook tijdens time-outs en plaspauzes, de WTA zegt dat dit geen tijdswinst zal opleveren voor de speelsters.

,,We proberen steeds met een vernieuwende bril naar het vrouwentennis te kijken en het spel zo attractief mogelijk te maken'', aldus WTA baas Larry Scott. ,,Coaching op het veld is een concept dat goed ligt bij de televisiemaatschappijen en de speelsters, we zijn benieuwd naar de resultaten van dit experiment,'' voegde hij er aan toe.