RIO DE JANEIRO - Luiz Felipe Scolari, de Braziliaanse bondscoach van Portugal, heeft een aanbieding om de nationale ploeg van zijn land te trainen naast zich neergelegd. Volgens de krant ’O Globo’ bood de Braziliaanse Voetbalbond CBF Scolari een achtjarig contract aan.
Scolari, die in 2002 Brazilië aan de wereldtitel hielp en dit jaar vierde werd met Portugal, weigerde de aanbieding om familiale redenen. Volgens ’O Globo’, dat een vriend van Scolari citeert, willen Scolari’s vrouw en zoon liever in Europa blijven. De voorzitter van de Braziliaanse Voetbalbond, Ricardo Teixeira, zou Scolari het voorstel na afloop van de ’kleine finale’ tussen Portugal en Duitsland hebben gedaan. Na overleg met zijn familie geeft Scolari de job van Braziliaans bondscoach, die voor hem altijd een droom was, dus op.

Vanderlei Luxemburgo, de voormalige coach van Real Madrid en momenteel aan de slag bij het Braziliaanse FC Santos, zou een grote kanshebber zijn om Carlos Alberto Parreira als bondscoach op te volgen.