Nog geen bewijs tegen Abdallah Ait Oud
Foto: belga
LUIK - De analyse van de schrammen op het lichaam van Abdallah Ait Oud heeft niet kunnen uitwijzen of hij zich bezeerd heeft aan de braamstruiken nabij de vindplaats van de vermoorde meisjes Stacy en Nathalie in Luik.
Dat lieten de onderzoekers vrijdag weten. Toen hij zich aanbood bij de politie, had Abdallah Ait Oud verschillende schrammen op het lichaam. Hij verklaarde dat hij zich verwond had in de buurt van het huis van zijn vroegere vriendin. Volgens de krant La Dernière Heure zijn er echter geen braamstruiken in die omgeving, maar wel naast het spoor waar de vermoorde meisjes werden gevonden. Het onderzoek van de schrammen heeft niet met zekerheid kunnen bevestigen dat Ait Oud zich effectief kwetste aan de planten nabij de vindplaats.

Chronologie

Ook het tegendeel kon niet worden bewezen. Ait Oud wordt weldra opnieuw verhoord en geconfronteerd met de resultaten van de analyses. Televisiezender RTL-TVi meldde vrijdag dat de lichamen van Stacy en Nathalie in de nacht van 10 op 11 juni in de watercollector zijn achtergelaten. Dat zou blijken uit de analyse van de waterstromen in de riolering waarin ze werden gevonden.

Stacy en Nathalie werden volgens de autopsie vermoord in de nacht van 9 op 10 juni. De dader heeft hun lichamen dus eerst 24 uur verstopt voor hij ze in de watercollector heeft gegooid. Ait Oud wordt ondervraagd over de vermoedelijke chronologie van de feiten.