AARLEN - Op de E411 in de richting van het Groothertogdom Luxemburg wordt het steeds drukker. De verkeerspolitie meldde dat er zich vrijdag rond 16.30 uur een acht kilometer lange file had gevormd voor de grenspost van Sterpenich (Aarlen) in de richting van het Groothertogdom. Ook na Sterpenich staat er, nog steeds in de richting van het Groothertogdom, een file van vijf kilometer
Heel wat verkeershinder wordt veroorzaakt doordat alle vrachtwagens tot 21.45 uur geblokkeerd worden aan de Belgisch-Luxemburgse grens. De politie van het Groothertogdom controleert de hele dag alle vrachtwagens aan de grenspost van Sterpenich.

De verkeersproblemen naar aanleiding van de werkzaamheden op de E411 in Rulles, richting Luxemburg, zijn daarentegen zo goed als opgelost. De politie raadt automobilisten wel nog steeds aan de E411 tot vrijdagavond te vermijden. Vanaf 21.45 uur mogen de vrachtwagens het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk weer in en zou de situatie op de wegen naar alle verwachtingen verbeteren.