Vander Putten nieuwe topman SNBA
Foto: belga
BRUSSEL - Philippe Vander Putten (46) wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van SNBA/Virgin Express. Vander Putten volgt Neil Burrows op aan het hoofd van beide luchtvaartmaatschappijen.
Vander Putten was tot mei 2005 gedelegeerd bestuurder van de mobiele telecomoperator Proximus. Sinds 1998 had hij de operationele leiding van Proximus in handen.

Hij zal vanaf 15 september SN Airholding vervoegen en plaatsnemen naast Burrows, ,,om een vlotte overgang te verzekeren'', zo luidt het. Vander Putten, geboren in 1959, behaalde aan de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) een diploma in administratie en management en bezit ook een MBA van de University of South Carolina.

Via operationele en managementsfuncties bij Procter & Gamble Benelux, L’Oréal Belgilux en Kraft kwam hij bij Kraft Jacobs Suchard Europe terecht. Hij verliet dit bedrijf, waar hij vicevoorzitter strategie en businessontwikkeling was, op 1 september 1998 om ceo te worden van Proximus als opvolger van Jan Neels.

Merknaam

In februari 2005 liet hij de functie van ceo over aan Michel Georgis om voorzitter te worden van de raad van bestuur van de mobiele telefonieafdeling van Belgacom. In 1994 werd Vander Putten verkozen tot Marketeer van het Jaar. Vander Putten volgt bij SN Airholding Neil Burrows op, die eind 2005 was aangesteld als interim-ceo voor SNBA en Virgin Express. Zijn voornaamste taak was het opstellen van een strategisch plan voor beide luchtvaartmaatschappijen, die sinds 1 april 2005 onder één holding werken.

SN Brussels Airlines en Virgin Express moeten tegen april 2007 plaats ruimen voor één enkele merknaam, die twee verschillende producten aanbiedt. Op termijn moet het ook komen tot één AOC (vlieglicentie). Doel van de combinatie is om in Brussel een marktaandeel te halen van minstens 55 procent.