GENT - Guido De Padt, burgemeester van Geraardsbergen, heeft vrijdagmorgen klacht ingediend tgen Didier Verduyn, organisator van het eroticafestival. ,,Hij probeerde me te chanteren met foto’s'', aldus de burgemeester.

De organisator zou de politiebewaking voor zijn evenement betalen, in totaal 50.000 euro. Het gemeentebestuur bezorgde Verduyn zijn factuur, maar die weigert nu te betalen. Volgens de burgemeester omdat de eroticabeurs nog geen 10.000 in plaats van de verwachte 30.000 bezoekers lokte.

Publiciteitsborden en een computer verdwenen
Volgens Verduyn omdat de agenten hun werk niet deden. Volgens de organisator verdwenen er publiciteitsborden en werd een computer gestolen. Ook over het verkeer was hij niet te spreken. Een foto met daarop een agent en twee naakte vrouwen is volgens Verduyn het bewijs dat de politie haar werk niet deed.

,,Donderdag belde de organisator om me te chanteren'', aldus De Padt. ,,Hij vroeg me om af te zien van de claim, anders zou hij die foto’s uitbrengen. Ik ben daar uiteraard niet op ingegaan en heb een strafklacht ingediend wegens chantage''. Verder loopt ook een burgerrechtelijke procedure tegen Verduyn om de 50.000 euro te bekomen.

,,Omdat er leden van ons korps bij betrokken zijn, is het onderzoek in handen van de federale politie'', zegt De Padt. ,,Er wordt ook onderzocht of het gedrag van die agent op de foto al dan niet in overeenstemming is met de integriteit van de politie''.