'Ullrich had contact met Fuentes in 2005'
BERLIJN - De Beierse krant Süddeutsche Zeitung schreef in haar vrijdageditie dat Jan Ullrich, die door T-Mobile werd uitgesloten van de Tour de France 2006, van de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes ,,een bereiding van hormonen, insuline en corticoïden'' zou hebben gekregen voor de eerste week van de Tour 2005.
Fuentes is de vermeende spilfiguur in het grootschalige dopingschandaal dat eind mei in Spanje losbarste.

Het dagblad uit München maakt gewag van een teruggevonden agenda door de Spaanse speurders die, voor de maand juli 2005, onder de naam ,,Jan'' de volgende tekst weergaf: ,,bereiding voor zes dagen hormonen, insuline, corticoïden en testosteron''.

Fuentes vermeldt eveneens ,,een eenheid behandeld bloed''. Ullrich beëindigde de Tour 2005 op een derde plaats achter de Amerikaan Lance Armstrong en de Italiaan Ivan Basso, die eveneens genoemd wordt in het schandaal.

,,Deze info staat niet in het rapport dat wij hebben gekregen'', reageerde een woordvoerder van T-Mobile op het nieuws.

De Süddeutsche Zeitung haalde opnieuw ook telefoongesprekken aan tussen onze landgenoot Rudy Pevenage, (ex-)ploegleider van T-Mobile en vertrouweling van Ullrich, en Fuentes.

De 32-jarige Ullrich, die in 1997 als enige Duitser ooit de Tour won, werd aan de vooravond van de start dit jaar samen met Pevenage en zijn Spaanse ploegmaat Oscar Sevilla door T-Mobile geschorst in de zaak-Fuentes. Pevenage werd sindsdien ontslagen.