Brand in Antwerps magazijn onder controle
Ingezonden foto Foto: Stéphanie Fraikin
ANTWERPEN - De brand in het magazijn aan de Kerkstraat in Antwerpen is onder controle. Dat zegt Sven Lommaert van de lokale politie. Naast het magazijn werden ook een vijftal woningen en een schoolgebouw aangetast door het vuur.

De dikke rook die vrijgekomen is bij de brand in het magazijn in Antwerpen is niet giftig, maar de buurtbewoners werden wel aangeraden ramen en deuren te sluiten en langdurige blootstelling te vermijden. In de loods lagen allerhande kappersproducten opgeslagen, erg brandbaar spul dus. Uiteindelijk zijn twee mensen bevangen geraakt door de rook, zegt Sven Lommaert. Het gaat om een brandweerman en een buurtbewoonster.

Zeventigtal mensen opgevangen
Een zeventigtal mensen die in de buurt woont van het magazijn in de Kerkstraat wordt opgevangen in een dienstencentrum in de nabijgelegen Helmstraat. Het gaat om omwonenden en mensen die in de richting van de rook wonen, zegt Sven Lommaert van de lokale politie in Antwerpen. Ze worden opgevangen door mensen van de dienst slachtofferzorg van de lokale politie, maar zijn niet gewond.

Omleiding busverkeer
Het busverkeer, en dan vooral buslijn 23, heeft hinder ondervonden van de brand. Bus 23, die van de Luchtbal vertrekt in de richting van het Zuid, wordt omgeleid via de Turnhoutsebaan en de Singel om de rookontwikkeling te vermijden, zegt Griet Somers, woordvoerster van De Lijn in Antwerpen.

De brandweer van Antwerpen krijgt de versterking van de korpsen van Kapellen, Wommelgem, Schoten en Edegem. ,,We hebben hun bijstand gevraagd omdat het in deze weersomstandigheden zeer zwaar is om langer dan twee uur te blussen'', aldus Addiers. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.