FIFA wil niets kwijt over vergadering met Materazzi
Foto: rtr
ZURICH - De Italiaanse centrale verdediger Marco Materazzi was vanmorgen op de hoofdzetel van de Wereldvoetbalbond FIFA in het Zwitserse Zürich. Daar werd Materazzi gehoord door de disciplinaire commissie over de kopstoot die hij in de WK-finale tegen Frankrijk van Zinédine Zidane kreeg. Materazzi zou Zidane hebben geprovoceerd.
Materazzi kwam omstreeks 10u in Zürich toe, samen met zijn advocaat en Sergio Di Cesare, de verantwoordelijke voor de internationale relaties van de Italiaanse Voetbalbond. Om 11u40 verliet de speler het FIFA-gebouw met bedrukt gezicht en zonder commentaar. De FIFA liet weten niets te zullen vrijgeven over de ontmoeting. Die taak laat het aan de Italiaanse Voetbalbond.

De FIFA, dat ook een disciplinair onderzoek naar Zidane opende, plant op 20 juli een confrontatie tussen beide spelers. Zidane verklaarde woensdag op de Franse televisie dat hij door Materazzi herhaaldelijk werd geprovoceerd met scheldwoorden aan het adres van zijn moeder en zus. De Italiaan ontkende dat echter, omdat de moeder voor hem heilig is.

De afscheid nemende Zidane werd voor zijn kopstoot in de 110e minuut uitgesloten, wat meteen het zwarte einde betekende van zijn spelerscarrière.