Jean-Marc Jaumin zet punt achter carrière
Foto: belga
OOSTENDE - Jean-Marc Jaumin houdt het actief basketten voor bekeken. De 36-jarige spelverdeler van Telindus Oostende bezorgde de kustploeg afgelopen seizoen de landstitel en werd voor de derde keer in zijn carrière uitgeroepen tot ’Speler van het Jaar’ in België. Een contractverlenging als speler zat er evenwel niet in bij Oostende. Wel tekende hij vanochtend een contract van twee jaar als coach/recruter van de Siemens Basketbalschool van de West-Vlaamse club.

In zijn rijkgevulde carrière kwam de point-guard uit voor Oostende, Malaga (waar hij als eerste Belg de Korac Cup won), Patras, Real Madrid, Gran Canaria, Bergen en opnieuw Oostende.

Jaumin zal op de Siemens Basketschool zijn ervaring als topspeler doorgeven aan jonge talenten. Jaumin zal voor het baskettechnische gedeelte worden bijgestaan door ex-bondscoach Tony Van Den Bosch. Voor het conditionele en sportfysiologische aspect zorgt professor Jan Bourgois van het UZ Gent. Jaumin wil op termijn een trainersdiploma behalen.

Eind juni liet Oostende verstaan het contract van Jaumin niet te verlengen, omdat het volop de kaart van de minder blessuregevoelige jeugd wil trekken. De club trok eerder de 24-jarige Amerikaan Rashad Wright aan en met ook nog de talentvolle pointguard Sam Van Rossom (20) was er geen plaats meer voor Jaumin. De speler kreeg aanbiedingen uit Spanje en Israël, maar zag een nieuw buitenlands avontuur niet zitten. Ook onderhandelingen met Charleroi draaiden op niets uit.