John De Mol doet zaken met Bono
AMSTERDAM - De pogingen van U2-zanger Bono om ook te slagen in het zakenleven hebben de interesse gewekt van de Nederlandse mediaondernemer John de Mol. De Mol is al een jaar betrokken bij Elevation Partners, een investeringsmaatschappij waarin Bono participeert. De mediaondernemer doet dit via zijn investeringsmaatschappij Talpa.
Elevation Partners heeft ongeveer 1,8 miljard dollar aan kapitaal bijeengebracht om investeringen te kunnen doen in vernieuwende entertainment- en mediabedrijven. De Mol is een van de limited partners, bevestigde een woordvoerder van Talpa vanmiddag. De Mol wil niet bekendmaken hoeveel geld hij in de deelneming heeft gestoken.

,,Dit is een interessante investering", aldus de zegsman. "Ze past ook bij de visie die Talpa momenteel uitdraagt". De Mol zou al vanaf het begin bij Elevation Partners zijn betrokken. De investeringsgroep bestaat naast Bono uit onder anderen Fred Anderson, voormalige financieel directeur van Apple, en John Riccitiello, die een topfunctie heeft bekleed bij de gamesfabrikant Electronic Arts. Riccitiello en De Mol zijn bekenden van elkaar.