Frambozen stimuleren seksuele opwinding
Foto: rr
BRUSSEL - Het eten van frambozen kan mensen aantrekkelijker maken. Dat kondigde British Summer Fruits aan bij de officiële opening van het Britse frambozenseizoen. Volgens een Brits specialist krijg je van de bessen een typische blos in het gezicht, gelijkend op de blos bij seksuele opwinding.
Frambozen zouden de bloedsomloop versnellen en dat heeft invloed op de haarvaten in het aangezicht. Zowat twintig minuten na het eten van frambozen verschijnt een roze blos die tot vijf uur lang kan aanhouden. Als je meer frambozen eet, duurt het effect nog langer, zeggen de onderzoekers.

Volgens de wetenschappers leggen de hersenen onbewust de link tussen de blos en seksuele opwinding. Ze beweren ook dat alle bessen goed zijn voor de potentie, maar dat frambozen er door de vele zaden met kop en schouders bovenuit steken. Daarnaast zouden het zink en de hoge concentratie aan vitamine A en E goed zijn voor het libido.

De onderzoekers stellen ook voor de lippen ,,te bevlekken'' met frambozensap, want ,,natuurlijk glanzende rode lippen maken je tien keer aantrekkelijker''.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig