Touring waarschuwt voor druk verkeersweekend
BRUSSEL - Automobilistenorganisaties VAB en Touring waarschuwen voor extra verkeersdrukte in de komende dagen. In België staat het eerste 'wisselweekend’ voor de deur met verwachte files op de E40 van en naar de kust en op de E411 en E25 richting Ardennen. Ook op de Europese wegen wordt het weer aanschuiven.
Vooral vrijdagavond en zaterdagochtend wordt extra verkeersdrukte verwacht, met name op de E40 Brussel-kust en op de E411 Brussel-Ardennen. Door de werken blijft ook de Antwerpse ring een te mijden knelpunt.

Ook op de Europese wegen wordt het druk. In Frankrijk is de drukte al toegenomen omwille van de nationale feestdag vandaag. Vrijdag en zaterdag mogen de vakantiegangers zich aan lange files verwachten op de wegen naar het zuiden en in de omgeving van de grote steden. Zondag keren veel mensen terug naar huis en wordt het druk voor terugkerend verkeer.

In Duitsland wordt het extra druk op de snelwegen in het noorden bij Hamburg (A7) en in het zuiden rond Nürenberg (A3/A9), op de ring van München (A99), op de A8 naar Salzburg en aan de grensovergangen naar Polen, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland.

Voorts wordt het ook hier en daar aanschuiven in Oostenrijk (Tauerntunnel en Brennersnelweg), Zwitserland (St.Gotthardtunnel). ,,Hier zullen de wachttijden, net als het afgelopen weekend, vermoedelijk oplopen tot drie à vier uur