Volgens de paus tast Harry Potter de ziel aan
Foto: rr
LONDEN - De paus gelooft dat de boeken over tovenaarsleerling Harry Potter ,,het christendom in de ziel verwringen''. Dat staat te lezen in twee brieven die op internet zijn gepubliceerd. Dat schrijft de Britse krant The Daily Telegraph.
De huidige paus schreef zijn commentaar twee jaar geleden aan een Duitse auteur die de boeken van J.K.Rowling bekritiseerde. ,,Het is goed dat u de mensen inzicht geeft in Harry Potter, want dit zijn subtiele verleidingen die ongemerkt hun gang gaan en daardoor het christendom diep in de ziel verwringen, voordat die goed kan groeien'', schreef de toenmalige kardinaal Ratzinger.

De Duitse auteur Gabriele Kuby schreef in 2003 'Harry Potter, goed of kwaad, waarin ze stelde dat de serie de harten van de jongeren vervuilt en hen verhindert een gevoel voor goed en kwaad te ontwikkelen.

Vannacht verschijnt deel zes in de serie van de Britse schrijfster, Harry Potter en de halfbloed prins.

Het vaticaan leek in het verleden zijn goedkeuring aan de boeken vol mythische wezens te verlenen. Een hoge functionaris zei twee jaar geleden tijdens een persconferentie: ,,Ik denk dat er niemand in deze zaal is die is opgegroeid zonder elfjes, magie en engelen in zijn fantasiewereld.''