TEMSE - De CD&V-afdeling van Temse, die in de bestuursmeerderheid zit van de gemeenteraad, wil praten met het Vlaams Blok. Dat heeft voorzitter Koen De Clercq vandaag gezegd. CD&V is gematigd tevreden over de uitslag van de partij, maar De Clercq geeft toe dat de grote overwinnaar het Vlaams Blok is.
In Temse haalt het Blok als grootste partij 29,7 procent van de stemmen. ,,Ofwel kunnen we blijven onze kop in het zand steken, ofwel gaan we praten met het Blok om tot degelijke oplossingen te komen'', aldus De Clercq.

Hij is bereid om te gaan praten met het Blok, op voorwaarde dat dit met de ,,ernstige mensen'' uit die partij is. Niet met degenen die de voorbije maanden racistische en kwetsende uitlatingen gedaan hebben in de gemeenteraden. Volgens De Clercq is het absoluut duidelijk dat de CD&V haar standpunten naar het Blok moet herzien. ,,De kiezer heeft duidelijk een boodschap meegegeven aan de verantwoordelijken. We moeten die signalen ernstig nemen en durven inzien dat er problemen zijn'', aldus de voorzitter. ,,We willen gerust met het Vlaams Blok rond de tafel gaan zitten om een toekomstplan te maken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.''