NEW YORK - De Britse premier Tony Blair moet niet vrezen dat hij, net als president George W. Bush, de hoofdrol krijgt in een nieuwe documentaire van de Amerikaanse regisseur Michael Moore. ,,Het was maar een grapje'', verklaarde Moore vandaag. Enkele media hadden de uitspraak van Moore in een interview met Reuters ernstig genomen.
Berichten over een Blair-film kloppen niet. Dat staat op de officiële website van Michael Moore. De titel van het bericht luidt ,,Sorry dat ik je deed schrikken, Tony''. Het nieuws over een documentaire rond de Britse premier haalde het voorbije weekend heel wat Britse kranten, waaronder ook de Times.

Moore verklaarde in het interview dat Blair volgens hem beter moest weten dan Bush dat de oorlog in Irak een mislukking zou zijn. Hij merkte op dat hij dus ook een film over Blair zou moeten draaien.

De Bush-kritische documentaire Fahrenheit 9/11 kaapte op het filmfestival van Cannes de Gouden Palm weg. Na enkele perikelen rond de verdeling van de film in de VS zou Fahrenheit 9/11 nu toch op 25 juni in de Amerikaanse bioscopen verschijnen.